Un hotel a la Henkel? Ni parlar-ne!

CCEqmYiWEAEkygU

L’empresari especulador Xavier Faus va adquirir fa un any l’edifici de les oficines de l’empresa Henkel Ibérica S.A., que ocupen bona part de la illa de cases de la confluència entre Còrsega, Sicília i el Passatge Mariner. L’Ajuntament de Xavier Trias, amb la seva política de barra lliure amb l’especulació derivada de la bombolla del turisme massiu, pretén permetre la construcció d’un macro hotel amb més de 180 habitacions i 350 places, a banda de xalets unifamiliars. Malgrat el rebuig veïnal a la bombolla hotelera i les creixents tensions que està provocant el descontrol del turisme tant a Gràcia com a l’Eixample, l’Ajuntament segueix regalant la ciutat als especuladors.

El Camp d’en Grassot manté, malgrat la pressió urbanística del seu entorn, una estructura urbana que ha permès sobreviure al teixit veïnal i comercial, resistint a l’impacte de l’urbanisme depredador imperant al seu voltant. La Henkel es troba en una zona de vital importància per contrarestar l’impacte nociu del turisme massiu, i fer-hi un hotel de prop de 350 places és una agressió al Camp d’en Grassot, Vila de Gràcia i Sagrada Família. Aquesta operació pretén ser un pas més cap a la generació d’un continu urbà de parc temàtic per al turisme massiu que enllaci la Sagrada Família amb el Parc Güell sense tenir en compte la vida de les veïnes i els barris que creua. No podem permetre, ni permetrem, que els especuladors i l’Ajuntament de Xavier Trias se surtin amb la seva.

D’altra banda, volem denunciar l’opacitat de l’operació i l’ocultació d’informació que l’Ajuntament i els promotors estan fent als veïns i veïnes dels edificis que limiten amb la Henkel. Aquests edificis tenen problemes estructurals i les obres d’enderroc poden suposar un greu risc per als seus habitatges, mentre que administració i especuladors neguen la informació necessària per adoptar mesures de seguretat suficients. Volem, doncs, mostrar el nostre suport especial a aquestes persones, i deixar clar que entre tots i totes aturarem el projecte.

Els veïnes i veïnes de l’entorn de l’edifici de la Henkel, la Plataforma Recuperem el Niza, l’AVV Sagrada Família, la Plataforma Gràcia, cap a on vas? i l’AV Vila de Gràcia rebutgem frontalment aquesta operació especulativa i anunciem que treballarem conjuntament per evitar la construcció d’un altre macro hotel. Exigim la paralització immediata del projecte i l’adopció de totes les mesures necessàries per impedir el projecte de Faus, la recuperació de l’espai per al veïnat i la fi immediata de la proliferació d’hotels i altres allotjaments turístics.

Aturem l’Hotel a la Henkel!

Prou hotels!

Plataforma Recuperem el Niza

Plataforma Gràcia, cap a on vas?

Associació de Veïns i Veïnes – Sagrada Família

Associació Veïnal Vila de Gràcia

Veïns i veïnes afectades

Anuncis