Manifestació 1 d’Abril: Defensem l’Abaceria, mercat de barri

El dissabte 1 d’abril a les 12h a la plaça de la Vila us convoquem a la manifestació:
“Defensem l’Abaceria, mercat de barri”

Volem aturar el projecte aprovat, que costaria 33M€ i 3 anys d’obres i reclamar una reforma que respecti el mercat, que podria costar uns 10M€ i executar-se en un any i mig.

El projecte inclou 3 soterranis, un aparcament i un supermercat, que pagarà només 700.000€ de l’obra.
La proposta veïnal potenciaria un mercat de productes de proximitat i assequibles que esdevingués un punt de trobada veïnal.

El procés ja ha començat, ja s’ha aprovat l’avantprojecte. Però, si som moltes, encara podem redreçar-lo.

Encara hi som a temps! Defensem una Abaceria per al veïnat.

 

 

Saps què està passant amb el teu mercat?

Després d’anys d’abandonament, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona acaben d’aprovar l’avantprojecte de remodelació del mercat de l’Abaceria, pressupostat en 33 milions d’euros. El projecte suposaria la construcció d’un edifici de 13.400m2 de superfície, amb tres plantes soterrades, que incorporaria, entre d’altres, un supermercat, un aparcament per a clients i un centre de distribució de mercaderies. D’altra banda, el nombre de parades passaria de les 117 actuals a 62, que podrien reservar un espai per a la degustació dels productes.

Per què hem decidit plantar cara al projecte?

– Perquè no volem més obres faraòniques que contaminen i malbaraten recursos públics imprescindibles per cobrir altres prioritats.
– Perquè una inversió tan desproporcionada acabarà repercutint en els preus dels productes i creiem que els aliments frescos i de qualitat han d’estar a l’abast de tothom.
– Perquè no podem seguir promovent el vehicle privat amb la construcció de pàrquings, tenint en compte els nivells de contaminació i de congestió que patim a Gràcia.
– Perquè ja estem saturats de supermercats que destrueixen el comerç de proximitat i es basen en un model econòmic, laboral i comercial injust i insostenible.
– Perquè la inclusió d’espais de degustació no està pensada per a les necessitats veïnals sinó per a l’atracció de més turistes.
– Perquè en la definició del projecte no hi ha hagut una veritable participació veïnal i s’ha actuat amb opacitat.

El dissabte 1 d’abril a les 12h vine a la manifestació per reivindicar una reforma pensada des de les necessitats dels veïns i les veïnes.

Ni supermercat, ni pàrquing, ni espais de degustació!